Nyheter om konkurranser

Turn er en variert og morsom idrett som mange barn og unge driver med. De fleste som turner liker å konkurrere, og da er det greit å holde seg oppdatert om turnkonkurranser. Heldigvis arrangeres det mange konkurranser rundt om i landet, og det finnes nettsider der man finner en oversikt over kommende konkurranser.

Nettsiden til Norges Gymnastikk- og Turnforbund (NGTF) har en god oversikt. Her finnes både regionale konkurranser og nasjonale konkurranser for barn, ungdom og voksne. Nettsiden viser også resultater fra konkurranser.

Turn en inkluderende idrett der alle kan delta. Det arrangeres egne turnkonkurranser for barn og unge med nedsatt funksjonsevne, der de får en følelse av mestring, og samtidig får vist publikum hva de kan. Hjemmesiden til NGTF dekker det meste som har med turn å gjøre.

Nyheter fra de store turnkonkurransene finner man også på nettsidene til NRK, TV2 og ulike nettaviser. De ulike turnforeningene har også nyheter på sine hjemmesider, først og fremst nyheter om foreningenes egen innsats i konkurranser. Men dette er stedet å holde seg oppdatert om nyheter fra sin egen turnforening. Ofte kan man også lese om turn i lokalavisene, spesielt dersom lokale turnere har deltatt i en konkurranse.

De internasjonale turnkonkurransene som EM, VM og OL sendes på TV, og det er ofte disse konkurransene som får de store overskriftene. Men alle turnere har startet på bunnen, og derfor er det interessant å følge de unge talentene. En dag kan de bli store stjerner som henter medaljer i viktige konkurranser.