Store konkurranser på internett

Helt siden internetts spede begynnelse har det vært mange konkurranser på nettet, i større eller mindre skala. Noen av de små, som for eksempel konkurranser hvor du bare skal fylle inn kontaktopplysninger for å delta, blir ofte karakterisert som «spam» eller uønskede konkurranser.

Andre små konkurranser er gjerne i regi av selskaper og bedrifter som gir bort produkter for å få mer oppmerksomhet. Men det finnes også store konkurranser på internett, for eksempel innen poker, rollespill og krigsspill.

Det er mange nettkasinoer som arrangerer for eksempel store pokerturneringer. Disse konkurransene har fantastiske premier, gjerne i form av millioner av kroner, og noen ganger vinner man også en billett til et fysisk mesterskap i poker. Dette er et godt eksempel på en stor konkurranse på internett som virkelig kan gi god avkastning.

Mange spillere i for eksempel rollespill som World of Warcraft er konkurransespillere, noe som innebærer at de ønsker å få så høy plassering på poenglistene som mulig, og som konkurrerer om å være den beste spilleren i verden. Dette gjelder også for spill som Dota 2 og Counter-Strike, hvor man gjerne deltar i såkalte verdensmesterskap for å kunne smykke seg med tittelen «Verdens beste spiller».